Locale Altele
Vineri, 17 Mai 2024
Vin, 17 Mai 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Anexă gospodărească mistuită de flăcări la Culciu Mare
ISU „Someș” Satu Mare  - Joi, 2 Mai 2024

În data de 1 mai, în jurul orei  21:00, dispeceratul Inspectoratului pentru situații de Urgență “Someș” al județului Satu Mare a fost alertat să intervină pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la anexele gospodărești a două case de locuit din localitatea Culciu Mare.

La fața locului s-au deplasat 14 cadre militare cu 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj de prim ajutor. Pentru misiunea de urgență a fost alertat și SVSU Culciu, care a intervenit cu 6 persoane.

Ajunse la fața locului, forțele profesioniste au constatat că incendiul se manifesta generalizat la anexa primei gospodării și la acoperișul anexei din vecinătate pe o suprafață aproximativă de 200 m².

S-a intervenit de urgență pentru localizarea, limitarea și lichidarea incendiului înaintea propagării acestuia la casele de locuit aflate în imediata apropiere a focarelor.

Incendiul a fost lichidat în limitele găsite și astfel casele de locuit au fost salvate. Din fericire, în urma evenimentului nu au existat victime.

Cauza probabilă de producere a incendiului a constituit-o un scurtcircuit determinat de un conductor electric defect sau neizolat corespunzător.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Someș ” al judeţului Satu Mare reaminteşte cetăţenilor măsurile ce trebuie respectate pentru preîntâmpinarea unor astfel de evenimente nedorite, soldate cu pagube materiale şi uneori, chiar cu pierderi de vieţi omeneşti.

 NU IMPROVIZAŢI!

* Nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii;

* Nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat;

* Verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi luaţi măsuri pentru înlocuirea acestora atunci când sunt uzate.

 • Nu lăsaţi nesupravegheate aparate electrice sub tensiune, cum sunt: fier de călcat, radiator, reşou, lampă, televizor şi altele asemenea;

1040 vizite
Distribuie pe