Locale Altele
Miercuri, 1 Mai 2024
Mie, 1 Mai 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Prefectul Radu Roca ia măsuri pentru o mai bună organizare a primirii refugiaților la Vama Halmeu
Florin Răchitan  - Luni, 28 Februarie 2022

După mai multe zile în care autoritățile județene au fost cvasi-absente la punctele de trecere a frontierei din județul Satu Mare, eforturile umanitare pentru sprijinirea refugiaților ucraineni fiind lăsate aproape în totalitate în seama voluntarilor sătmăreni, apar primele măsuri concrete pentru organizarea mai eficientă a activității.

Prefectul Radu Roca s-a deplasat luni la Vama Halmeu, unde a dat dispoziții pentru instalarea urgentă a unor toalete ecologice și pubele pentru deșeuri, pe fondul creșterii traficului la acest punct de frontieră care până acum nu s-a numărat printre cele mai tranzitate din zonă.

Refugiații ucraineni care intră acum în România primesc gratuit cartele SIM pentru a avea acces la rețelele de telefonie și Internet din țara noastră, iar prefectul a discutat cu primarul comunei Halmeu, Ludovic Incze, și despre instalarea unui hotspot Wifi, cu acces gratuit la Internet în perimetrul punctului vamal.

De asemenea, a stabilit cu un întreprinzător local, Mike Csaba, ca acesta să-și pună gratuit depozitul la dispoziția Crucii Roșii și a voluntarilor de la SamCivica, cei care colectează ajutoarele destinate refugiaților ucraineni.

În ceea ce privește celelalte două puncte de trecere a frontierei prin care ucrainenii părăsesc România în drumul lor spre țările occidentale, prefectul a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că la ambele se lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructură și logistică, la Petea sunt rezervate șase benzi la ieșire, în timp ce la Urziceni se asigură controlul documentelor pe trei benzi de ieșire.

El a precizat că ritmul de lucru depinde și de resursele asigurate de polițiștii de frontieră maghiari, controlul fiind efectuat de echipe mixte, răspunzând astfel întrebărilor vehiculate în ultimele zile în mediile online despre ”încetineala” suspectă a autorităților din țara vecină.

1522 vizite
Distribuie pe