Locale Altele
Miercuri, 1 Mai 2024
Mie, 1 Mai 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Probleme mari și la centrele pentru copii din județul Satu Mare, administrate chiar de stat. Amenzi pe bandă rulantă!
Prefectura Satu Mare  - Vineri, 14 Iulie 2023

În cursul zilei de joi au fost verificate 12 centre rezidențiale de îngrijire și asistență socială, toate fiind centre rezidențiale pentru copii.

Din cele 12 centre, nouă sunt cu finanțare publică, aparținând DGASPC Satu Mare (3 în Carei și câte unul în Noroieni, Tășnad, Rătești, Odoreu, Păulești, Vetiș) și trei sunt ale organizațiilor neguvernamentale în Mărtinești (2 locații  ale Asociației Casa Speranței) și unul în Carei  (Asociaţia Congregaţia Surorilor Piariste). Centrele verificate în cursul zilei precedente au 122 copii  rezidenți.

Au fost identificate următoarele deficiențe:

- neîndeplinirea standardelor de licențiere;

- lipsa măsurilor și a planurilor de pază a obiectivului și persoanelor;

- funcționare fără autorizație de securitate la incendiu, exploatarea necorespunzătoare a instalațiilor, depozitare materiale inflamabile lângă surse de căldură,

- păstrarea alimentelor în condiții necorespunzătoare.

A fost aplicat un număr total de 28 de sancțiuni, din care o amendă în cuantum total de 2.500 lei și 27 avertismente. Sancțiunile au fost aplicate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (o amendă și 10 avertismente), Inspectoratul Județean de Poliție (12 avertismente), Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (2 avertismente), Direcția de Sănătate Publică (3 avertismente).

De asemenea, urmare a încheierii actelor de control la centrele verificate în zilele anterioare, au mai fost aplicate 35 de sancțiuni, din care 5 amenzi în valoare totală de 40.500 lei aplicate de Inspectoratul Teritorial de Muncă și 30 de avertismente aplicate de Oficiul Județean pentru Protecția Consumatorilor (4) și Inspectoratul Teritorial de Muncă (26).

875 vizite
Distribuie pe