Locale Altele
Miercuri, 1 Mai 2024
Mie, 1 Mai 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Poliția și-a reparat sediile din județul Satu Mare printr-un proiect transfrontalier România - Ucraina
Poliția Satu Mare  - Joi, 21 Decembrie 2023

În perioada iunie 2019 - decembrie 2023, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne a fost implementat proiectul ,,SAGA - Cooperare regională pentru prevenirea și lupta împotriva criminalității transfrontaliere în regiunea de frontieră România - Ucraina”.

Proiectul a fost finanțat în cadrul Programului Operațional Comun România - Ucraina 2014-2020, având ca lider Inspectoratul General al Poliției Române, obiectivul principal fiind creșterea cooperării regionale, pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor transfrontaliere la granița României cu Ucraina.



În realizarea proiectului, cu o valoare totală de 5.209.341,07 de euro, Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare a fost un partener activ și implicat, împreună cu Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, Departamentul de poliție Regional Ivano Frankivsk din Ucraina, I.P.J. Botoșani, I.P.J. Suceava, I.P.J. Maramureș, I.T.P.F. Sighetu Marmației.




Activitățile proiectului au fost de o complexitate ridicată, implicând realizarea unei platforme de cooperare IT România - Ucraina, organizarea unor activități de schimburi de experiență și bune practici, Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare revenindu-i sarcina de a  efectua lucrări de reparații a 11 sedii de poliție aflate în administrare.




Prin activitățile organizate și desfășurate în cadrul acestui proiect, s-a urmărit atingerea principalului scop, respectiv creșterea cooperării transfrontaliere cu instituția poliției din țara vecină, Ucraina, lupta împotriva criminalității fiind o preocupare comună a polițiștilor din ambele state.



















770 vizite
Distribuie pe