Locale Altele
Miercuri, 1 Mai 2024
Mie, 1 Mai 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Anul începe cu pestă porcină
Prefectura Satu Mare  - Joi, 4 Ianuarie 2024

Prefectul judeţului Satu Mare, Radu Roca , a convocat joi şedinţa Centrului Local de Combatere a Bolilor (CLCB) Satu Mare, urmare a confirmării unui caz de pestă porcină africană (PPA) la porc domestic pe raza comunei Socond. În cadrul şedinţei a fost aprobat Planul de măsuri pentru focarul de Pestă Porcină Africană în exploatația lui P. A. din localitatea Socond.

Pentru focarul din Socond s-a instituit o zonă de protecţie în jurul focarului pe o rază de 3 km, respectiv în localităţile Socond și Hodișa şi o zonă de supraveghere pe o rază de 10 km, respectiv în localităţile Șandra, Beltiug,Rătești, Ardud (parțial), Gerăușa, Sărătura, Medișa, Ardud Vii, Homorodu de Sus, Solduba, Cuța, Soconzel, Stâna, Bolda.

Restricțiile/măsurile din zona de protecție și supraveghere sunt impuse în conformitate cu REGULAMENTUL DELEGAT 9UE) 2020/687 AL COMISIE din 17 decembrie 2019 de completare a Regulamentului (UE) 2016/429 al Parlamentului European și al Consiliului în cee ace privește normele de prevenire și control al anumitor boli.

Sunt interzise activitățile, inclusive circulația în ceea ce privește porcinele și produsele obținute de la acestea în interiorul, dinspre și spre zona de protecție și supraveghere.

La solicitarea primarului din Socond, Nicolae Cornea-Mare, prefectul Radu Roca a convocat o întâlnire la sediul primăriei Socond cu toți factorii implicați și a dispus mobilizarea a factorilor responsabili, inclusiv din cadrul Unităţilor Locale de Sprijin, pentru o gestionare corectă focarului de pestă porcină apărut în zonă.

799 vizite
Distribuie pe