Locale Altele
Miercuri, 1 Mai 2024
Mie, 1 Mai 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Comisarul European pentru Transporturi, Adina Vălean, la Tarna Mare: deschiderea noului punct de trecere a frontierei cu Ucraina este o prioritate
PNL Satu Mare  - Sambata, 23 Martie 2024

În timpul vizitei de lucru pe care a efectuat-o vineri la punctele de trecere a frontierei din județul Satu Mare, la invitația deputatului PNL de Satu Mare, Adrian Cozma, Comisarul European pentru Transporturi, Adina Vălean, a ajuns și la fostul punct vamal de la frontiera româno-ucraineană între Tarna Mare și localitatea Hija, comuna Korolevo, Regiunea Transcarpatia din Ucraina.

Redeschiderea acestui punct vamal, destinat traficului de persoane și autovehicule de până la 3,5 tone vine în acord cu politicile de mobilitate ale Uniunii Europene în relația cu Ucraina.

Prin acordarea unei finanțări nerambursabile, infrastructura specifică din Punctul de Trecere a Frontierei de la Tarna Mare - Hija va fi modernizată, facilitând astfel circulația și cooperarea între cele două țări.

”Această inițiativă reprezintă un pas semnificativ în promovarea cooperării și a mobilității între România și Ucraina, consolidând legăturile dintre cele două țări şi nu numai, facilitând schimburile comerciale și culturale” – a declarat deputatul Adrian Cozma.

1243 vizite
Distribuie pe