Locale Altele
Miercuri, 1 Mai 2024
Mie, 1 Mai 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Taxiurile de pe Careiului se mută în parcarea Lebăda
Sergiu Lenghel  - Vineri, 13 August 2010

Taximetrele care staționează pe Drumul Careiului vor fi mutate peste drum, în parcarea societății comerciale Lebăda, măsură luată vineri în cadrul ședinței Comisiei de Siguranță a Circulației.

 

Potrivit şefului Serviciului Public pentru Siguranţa Traficului şi Administrare Parcări, Adrian Neacşu, în zilele următoare, staţia taxi care funcţionează în aceeași locație cu cea a Transurbanului, de pe Drumul Careiului, va fi desfiinţată.
 
Cele aproape zece taximetre nu se vor muta însă prea departe, parcarea mare din faţa magazinului Lebăda fiind noua locaţie aleasă pentru şoferii de pe taxi“, a spus Adrian Neacșu.

 

O altă parcare pentru taximetre care îi încurcă pe şoferii Transurban este cea de pe Calea Traian. Directorul SC Transurban SA, Molnar Csaba, spune că taximetriştii ocupă până şi spaţiul destinat opririi autobuzelor. Replica dată de polițiști nu a întârziat să apară. „Şoferii de pe autobuz s-au obişnuit să oprească pe banda a doua, chiar dacă sunt sau nu taximetre parcate“, a spus Cătălin Dănciuţ, șeful Biroul Muncipal al Poliției Rutiere Satu Mare.

 

Posibil sens giratoriu

 

Tot în sedința de vineri s-a pus în discuție amenajarea unui sens giratoriu la intersecția străzilor Mileniului  - Ceahlăului, lângă Hotelul Sport. „Pentru reglementarea priorității ar fi necesar un sens giratoriu, chiar provizoriu“, a spus Cătălin Dănciuț. Reacția viceprimarului Kereskenyi Gabor a fost însă una categorică. „Nu văd oportunitatea unui sens giratoriu în locul respectiv, cu toate că este spațiu suficient pentru amenajarea lui“, a spus Gabor.

 

Membrii Comisiei de Siguranţă a Circulaţiei au analizat solicitarea transportatorilor autorizaţi de marfă, care insistă să rămână pe un compartiment din cele patru existente din parcarea de sub podul Decebal sau în faţa fabricii Textila Ardeleana.

 

Viceprimarul Kereskenyi „a făcut mişto“ de cerere, ironizându-i pe semnatari.
 
„Dacă rea voinţa va cunoaşte apogeul maxim, organele de sindicate vor face demersuri până şi în instanţă...",  au fost cuvintele pe care le-a citit vicele de pe petiţie, cu aluzie la tupeul şoferilor. Camioanele cu o greutate de maxim 7,5 tone vor putea staţiona în zona Textila Ardeleana, celelalte cu greutate peste limita admisă fiind direcționate în incinta societății Transurban.

 

Răspuns nefavorabil

 

La punctul Diverse, Alexandru Cosma, sătmăreanul care propune montarea unui panou electronic în Piaţa Romană cu scopul de a fluidiza traficul de pe podul Decebal, nu a primit un răspuns favorabil din partea comisiei.

 

Deşi toţi cei prezenţi au recunoscut că ideea nu este deloc rea, au venit cu tot felul de argumente care să-i schimbe punctul de vedere al solicitantului. În opinia unora, un astfel de panou care să indice în procente cât trafic ar exista pe cele două poduri nu îşi are rostul, iar aglomeraţia de pe podul Decebal, cauzată în principal de cei care se deplasează spre Micro 17 şi virează la stânga, nu ar fi diminuată prin acest detector de trafic. În cele din urmă, i s-a promis că va primi în scris concluziile pe care le vor lua în urma solicitării sale.

2410 vizite
Distribuie pe