Locale Altele
Vineri, 26 Iulie 2024
Vin, 26 Iul 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Tabără de iniţiere în antreprenoriat la Nyiregyhaza
Fundaţia Hans Lindner  - Vineri, 10 August 2012

Inceputul lunii august a adus cu sine viitoare afaceri, viitoare locuri de muncă pe care tinerii liceeni din Satu Mare, impreuna cu tinerii din Uzhgorod – Ucraina, s-au angajat sa le implementeze.

 

Proiectul transfrontalier “ECJOY” al Fundatiei Hans Lindner, in parteneriat cu Asociatia Perspektyva din Uzhgorod, a adus impreuna 200 de tineri.

 

Acestia, alaturi de profesorii lor coordonatori, au petrecut 3 zile la Nyiregyhaza, in spirit antreprenorial, reusind sa puna pe hartie viitoare afaceri pe care le vor dezvolta  pe parcursul lunilor ce vor urma.

 

Echipelor satmarene si echipelor ucrainene li s-a creat cadrul in care acestea s-au putut cunoaste si  discuta ideile de afaceri cu care au pornit in program. Tinerii au trecut peste barierele comunicarii si, abordand o atitudine amicală, si-au impartasit gandurile si si-au imbunatatit ideile de afaceri prin completare reciproca.

 

S-au identificat sase domenii economice de mare interes: organizări de evenimente, agricultura, protectia mediului / reciclare, design, turism si ocrotirea traditiilor, care cuprind idei de afaceri inovative si originale.
 

 

Castigul suprem al acestui campus a fost formarea echipelor mixte, respectiv dezvoltarea ideilor de afaceri complementare sau in oglinda.

 

Echipa Fundatiei Hans Lindner felicita pe aceasta cale liceenii satmareni, care au inteles scopul acestui campus organizat la Nyiregyhaza si transmite multumiri profesorilor coordonatori care si-au sustinut echipele si le-au fost alaturi. Echipelor inscrise in programul Ecjoy urmeaza a le fi organizate in toamnă training-uri pentru dezvoltarea proiectelor de afaceri.

1780 vizite
Distribuie pe