Locale Altele
Duminica, 5 Mai 2024
Dum, 5 Mai 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneEvenimentPoliticEconomicSocialDivertismentPersonalităţiExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Război împotriva impozitului forfetar
Evenimentul Zilei  - Sambata, 11 Aprilie 2009
Primvicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat, astăzi, la Craiova, că partidul său va începe o campanie naţională împotriva impozitului forfetar ce urmează să fie introdus de Guvern pentru IMM-uri. De asemenea, liberalii au de gând să depună în Parlament o moţiune pe domeniul agriculturii.

„PNL a luat decizia de a se opune cu toate forţele şi de a declanşa o campanie naţioanală împotriva introducerii impozitului forfetar pentru IMM-urile din România. Guvernul acţionează împotriva firii şi contrar acţiunilor guvernelor europene în situaţii de criză. Şi aici mă refer la Guvernul Băsescu-Geoană, pentru că Boc e acolo pe post de purtător de cuvânt. Mai prim-ministru decât Boc e doamna Andreescu, fosta consilieră de la Cotroceni, sau doamna Udrea, pentru că întotdeauna ce spune ea este mai veridic decât ce spune Boc”, a declarat Orban la Craiova, prezent la Liga Aleşilor Locali PNL din Dolj.

„Măsura va crea 500.000 de şomeri”

Primvicepreşedintele PNL a mai spus că prin impozitul forfetar „peste 500.000 de români riscă să îşi piardă locurile de muncă”. „Există peste 40.000 de firme mici, familiale, care au 3, 4, 6, 8 angajaţi, şi se ocupă fie de comerţ, fie de prestări servicii, fie de activităţi turistice, care îşi vor închide porţile în condiţiile în care se va introduce impozitul forfetar. Cel mai probabil această măsură aberantă a fost sugerată de FMI”, a mai spus Orban.

De altfel, liberalul susţine că impozitul nici măcar nu va putea să urmărească scopul guvernanţilor: „Măsura va fi contrară obiectivului urmărit. Ei sunt interesaţi să aducă cât mai mulţi bani la bugetul de stat pentru a-şi hrăni clientela politică flămândă care le-a finanţat ilegal campania. Dar bugetul nu va avea venituri, pentru că o firmă care îşi închide porţile nu va avea ce taxe să plătească.”

Orban a mai spus că săptămâna viitoare PNL va mobiliza toţi întreprinzătorii mici şi mijlocii pentru a convinge Guvernul să renunţe la impozitul forfetar.

Moţiune pe agricultură


O altă măsură pe care liberalii au decis să o ia în perioada imediat următoare este depunerea unei moţiuni de cenzură pe agricultură.

„Vrem să tragem un semnal de alarmă. România e în pericolul apariţiei unei crize a alimentelor, a produselor agricole. La ora actuală suprafaţa însămânţată reprezintă maxim 30 la sută din suprafaţa agricolă a ţării care ar trebui lucrată. Ministerul Agriculturii nu a efectuat plăţi decât la 5 la sută din fermierii care au pregătit dosarele. Suma alocată e de 107 euro la hectar. Aceşti bani nu au venit până astăzi şi dacă nu vor veni într-un timp cât mai scurt, vin degeaba”, a declarat primvicepreşedintele PNL.

Orban a conchis spunând că Executivul „pune pe locul 20 agricultura în România” şi că există un risc major ca în acest an producţia să nu satisfacă nici măcar cererea internă.
Tags: orban  taxa  forfetara  
1753 vizite
Distribuie pe