Locale Altele
Vineri, 26 Iulie 2024
Vin, 26 Iul 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneEvenimentPoliticEconomicSocialDivertismentPersonalităţiExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
EBA nu prea ştie dacă să legalizeze marijuana
Evenimentul Zilei  - Sambata, 30 Mai 2009
Eurocandidata la Parlamentul European (PE) Elena Băsescu şi-a schimbat „votul” în legătură cu legalizarea drogurilor uşoare, de seara până dimineaţa.

Pusă în faţa unei opţiuni pro sau contra legalizării drogurilor uşoare în PE, fiica preşedintelui s-a declarat joi, la Antena 2, „probabil pentru”.

La nici 24 de ore, s-a răzgândit. „N-aş fi de acord cu absolut nici un fel de drog la noi în ţară. Nu trebuie legalizată marijuana la noi în ţară, indiferent cât de uşor este drogul acesta şi indiferent dacă dă dependenţă sau nu”, şi-a schimbat ea radical poziţia, realizând peste noapte că „acest fenomen este foarte periculos şi incontrolabil”.

„La iarbă, da, probabil voi fi de acord...”

Episodul 1, „Vorbe grele” - „Bănuiesc că poziţia mea va fi şi cea a grupului PPE. (...) Dar dacă în ţări ca Olanda şi ca America aceste droguri sunt permise, marijuana, pentru că am înţeles că nu dau dependenţă... Nu e vorba de ecstasy, care am înţeles că-ţi afectează celulele nervoase, şi de cocaină. Se refereau la marijuana, la iarbă... Da, probabil că voi fi de acord cu această iniţiativă”, a spus EBA cu rezerva că nu ştie „părerea grupului PPE”, în care ar fi fost deja invitată de liderul Joseph Daul.

Episodul 2, Ploieşti, 14 ore mai târziu - „N-aş fi de acord cu absolut nici un fel de drog la noi în ţară. Nu trebuie legalizată marijuana la noi în ţară, indiferent cât de uşor este drogul acesta şi indiferent dacă dă dependenţă sau nu”, şi-a schimbat ea radical poziţia, realizând peste noapte că „acest fenomen este foarte periculos şi incontrolabil”.
 
Pentru că nu-şi putea anula însă prestaţia televizată, a nuanţat-o. „Cât timp este o decizie luată la nivelul UE, poate că aş fi de acord, pentru că trebuie să ne supunem majorităţii. Dar să fie legalizat la noi şi să pornească din ţara noastră iniţiativa, în nici un caz”, a încercat ea o rectificare.

„Nabucco? Nu ştiu să spun”


Tot la 180 de grade s-a răsucit şi în privinţa energiei, anunţată nu de mult drept temă de campanie. Sfătuită de apropiaţi să nu mai vorbească despre energie, că „e puţin penibil”, EBA a tratat proiectul ga zo ductului Nabucco cu un simplu „nu ştiu să spun”.

A rămas în schimb consecventă în ceea ce-i priveşte pe intelectualii care i-au forţat independenţa formală faţă de PDL. „Au impresia că le ştiu pe toate, că sunt mai presus de membrii partidelor, dar nu au caracterul şi dorinţa de a se integra în viaţa unui partid”.

Pornită pe critici, Elena Băsescu a ajuns însă la concluzia că şi ea face până la urmă parte din aceeaşi tagmă a intelectualilor, întrucât se înscrie şi la doctorat. „Scuză-mă, eu mă consider şi eu intelectuală, numai pentru faptul că am terminat o facultate, am făcut un master, o să urmez să fac un doctorat. Înseamnă că sunt şi eu o intelectuală”, a conchis ea.

„Ridicolul” Geoană şi „geniala” Udrea

La capitolul demonstraţii de sinceritate, EBA nu s-a ferit să spună nici că „nea Pinalti” a ajutat-o din plin în campanie, nici că, „probabil, vor fi tineri din PDL şi chiar organizaţii de tineret” care o vor vota, nici că la Luxten a fost angajată după o vorbă bună pusă de tata: „Dar nu-i ceva normal?”.

La intrarea în politica mare, fiica preşedintelui şi-a apărat de altfel tatăl după episodul cu tunsul oilor, luându-se de Mircea Geoană. „Mie mi se pare ridicol ca un lider politic să dea cu lopăţica prin nisip”, a comentat ea, găsind-o însă pe Elena Udrea împletind la televizor, „sincer, genială”.
 
POVEŞTI

„Marcată” de „Alba ca Zăpada”


Între două poziţii faţă de legalizarea drogurilor uşoare, Elena Băsescu şi-a propus ieri să le citească poveşti copiilor. Momentul electoral de la Ploieşti a fost dat însă peste cap de întârzierea de trei sferturi de oră pentru o prestaţie de 5 minute. „Mie îmi place foarte mult «Albă ca Zăpada şi cei şapte pitici». M-a marcat’’, a explicat ea celor 200 de copii strânşi de primarul PDL Andrei Volosevici, care nu au mai avut însă răbdare să o asculte.
Tags: eba  marijuana  legalizare  
2617 vizite
Distribuie pe