Locale Altele
Vineri, 23 Februarie 2024
Vin, 23 Feb 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneEvenimentPoliticEconomicSocialDivertismentPersonalităţiExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Boc rămâne premier. Schimbarea se amână până după Congresul UDMR
Realitatea.net  - Miercuri, 16 Februarie 2011

La finalul discuţiilor de la Palatul Parlamentului cu parlamentarii PDL, preşedintele Traian Băsescu a vorbit despre necesitatea găsirii unui alt stil de guvernare, una care să nu mai vizeze trecerea prin criză, ci relansarea economică. Cât despre funcţia de premier, Băsescu spune că va fi dezbătută abia după încheierea alegerilor din interiorul UDMR.

"Am început o serie de consultări în interiorul coaliţiei legat de nevoia de relansare a încrederii în Guvern. Suntem la stadiul în care Guvernul a încheiat cu succes un acord cu UE, FMI şi BM, acord care a făcut ca România să iasă din zona de risc, de derapaj economic, suntem la momentul la care contrar estimărilor trimestrul IV al anului 2010 dă semnalul trecere pe creştere economică, (...) suntem la momentul la care estimarea creşterii negative de minus 1,9% a PIB a fost infirmată, este doar minus 1,2%, deci cred că Guvernul trebuie să găsească un alt stil de guvernare, care să nu mai vizeze trecerea prin criză, ci o guvernare care să vizeze relansare economică. Niciun obiectiv de relansare economică nu este posibil fără restabilirea încrederii în Executiv. Cred că întreaga Coaliţie trebuie să fie solidară şi informată cu privire la nevoia de găsire a unei soluţii pentru restabilirea încrederii în Guvern", a spus preşedintele Traian Băsescu, marţi seara, la finalul discuţiilor cu parlamentarii PDL.

Totodată, spune preşedintele, în urma discuţiilor cu PDL şi cu toate formaţiunile care susţin Guvernul, s-a ajuns la concluzia că este nevoie de o dezbatere a măsurilor de relansare economică.

După terminarea alegerilor din interiorul UDMR, însă, variantele de premier pot fi discutate, asigură preşedintele. "Speculaţiile pe care le faceţi sunt în afara realităţii. Nimic nu se va lua în discuţie până după ce se termină alegerile din UDMR", spune şeful statului.

Întrebat despre varianta unui premier independent, Băsescu a răspuns: "Poate fi o soluţie, nu cred că în coaliţie va exista o susţinere pentru această idee".
3666 vizite
Distribuie pe