Locale Altele
Vineri, 26 Iulie 2024
Vin, 26 Iul 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneEvenimentPoliticEconomicSocialDivertismentPersonalităţiAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Rusia a arestat un diplomat român de rang înalt
Gândul  - Marti, 17 August 2010

Serviciile secrete ruse, FSB, au arestat un diplomat român acuzat de spionaj, relatează AFP. Diplomatul este secretar I al ambasadei României la Moscova.

Gabriel Grecu apare pe site-ul ambasadei României în Rusia, ca şi secretar I la departamentul Politic.

Gabriel Grecu ar fi fost prins, potrivit serviciului rus de securitate citat de RIA Novosti, în timp ce încerca să obţină informaţii militare.

Diplomatul român a fost arestat la Moscova în timp ce încerca să obţină de la un cetăţean rus informaţii clasificate de natură militară.

Potrivit FSB, aceştia au confiscat de la Gabriel Grecu, "echipament de spionaj care dezvăluie intenţiile sale ostile faţă de Rusia." Diplomatul român a fost declarat persona non grata, a anunţat Serviciul Federal de Securitate rus (FSB), citat de AFP. Potrivit FSB, diplomatul român trebuie să părăsească teritoriul Rusiei în termen de două zile.

MAE a precizat că în acest moment nu comentează arestarea diplomatului român Gabriel Grecu la Moscova sub acuzaţia de spionaj.

Ministerul rus de Externe a transmis părţii române un protest pe canale diplomatice privind activităţile diplomatului Gabriel Grecu, reţinut luni pentru activităţi de spionaj şi declarat persona non grata, a anunţat Serviciul Federal de Securitate rus, citat de Interfax, în pagina electronică.

"Ministerul rus de Externe transmis un protest părţii române, prin canale diplomatice, în legătură cu activităţile lui Gabriel Grecu, care sunt incompatibile cu statutul său diplomatic. Cetăţeanul străin a fost declarat persona non grata şi va trebui să părăsească Rusia în termen de 48 de ore", a precizat FSB.

Boc, întrebat despre cazul diplomatului român la Moscova: MAE este abilitat să facă declaraţiile

Premierul Emil Boc a declarat, luni seară, răspunzând unei întrebări, că Ministerul de Externe este abilitat să facă toate declaraţiile în cazul diplomatului român reţinut la Moscova.

Emil Boc a fost întrebat de ziarişti cum comentează incidentul de la Moscova. "Ministerul de Externe este abilitat să facă toate declaraţiile pe această temă", a răspuns premierul.

El a făcut această precizare înainte de şedinţa BPN a PDL programată pentru luni la ora 20.00. Premierul nu a făcut alte comentarii.

2731 vizite
Distribuie pe