Locale Altele
Sambata, 26 Octombrie 2024
Sam, 26 Oct 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieEvenimentITAstronomieBiologieClimaGadgetEnergiaAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Mark Zuckerberg, fondatorul miliardar al Facebook, duce un trai modest, într-o casă închiriată
Gândul  - Luni, 27 Septembrie 2010

Mark Zuckerberg, a cărui avere este estimată de Forbes la 6,9 miliarde de dolari, locuieşte, împreună cu prietena lui, într-o casă închiriată din California

Mark Zuckerberg, renumit pentru timiditatea sa în faţa camerelor de luat vederi, i-a lăsat vineri pe telespectatori să vadă o părticică din viaţa lui privată.

În timpul emisiunii lui Oprah Winfrey, americanii au descoperit că miliardarul de 26 de ani locuieşte, împreună cu prietena sa, Priscilla Chan, într-o casă micuţă şi modest mobilată din Palo Alto, California. El a venit vineri la Oprah Winfrey Show pentru a anunţa că donează o sută de milioane de dolari pentru îmbunătăţirea sistemului public de învăţământ din Newark, New Jersey.

Ia lecţii de limba chineză

Imaginile filmate în locuinţa închiriată a fondatorului Facebook arată că acesta îşi începe ziua luând, împreună cu prietena lui, lecţii de chineză pentru o excursie pe care o plănuiesc în China la sfârşitul anului, scrie people.com.

Telespectatorii au putut vedea o cameră de studiu cu mobilier simplu, în care se aflau doar trei scaune, o masă şi nişte rafturi de lemn şi o bucătărie cu dulapuri colorate. Însă Mark Zuckerberg stă puţin timp acasă, el petrecându-şi până la 16 ore pe zi la sediul Facebook din Palo Alto.

Filmul "The Social Network", lansat pe 1 octombrie în SUA

Imaginile au apărut cu puţin timp înainte ca filmul "The Social Network", care vorbeşte despre viaţa fondatorului Facebook, să fie lansat în cinematografele americane.

Pelicula, regizată de David Fincher, îi face un portret nu tocmai favorabil lui Zuckerberg, înfăţişându-l drept un tip egocentric, care s-a îmbogăţit furând ideile altora.

"E doar un film, e distractiv, foarte mult din el este ficţiune", a spus miliardarul în emisiunea lui Oprah Winfrey. Zuckerberg a accentuat faptul că viaţa reală nu este atât de dramatică, că a muncit extrem de mult în ultimii ani, dar că poate ar fi amuzant să-şi amintească aceşti ani ca fiind plini de petreceri şi lucruri nebuneşti, aşa cum susţine filmul că a fost.

Şi-a triplat averea într-un an

În 2009, averea fondatorului Facebook era estimată la 2 miliarde de dolari, pentru ca acum aceasta să ajungă la 6,9 miliarde de dolari, după cum arată topul celor mai bogaţi 400 de oameni din SUA, întocmit de Forbes. Conform clasamentului Forbes, Mark Zuckerberg a avut, în ultimul an, cea mai spectaculoasă evoluţie dintre toţi miliardarii americani.

6489 vizite
Distribuie pe