Locale Altele
Vineri, 26 Iulie 2024
Vin, 26 Iul 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieEvenimentITAstronomieBiologieClimaGadgetEnergiaAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Papa Benedict al XVI-lea 2.0. Acum şi pe Facebook
Gândul  - Marti, 26 Mai 2009

Utilizatorii de Internet pot trimite acum cărţi poştale electronice cu Papa Benedict al XVI-lea prietenilor de pe FaceBook sau pot urmări, de pe telefoanele iPhone, călătoriile suveranului pontif.

După ce a fost acuzat în repetate rânduri de lipsă de comunicare, Vaticanul a anunţat că Papa şi-a lansat un nou cont pe Facebook, ca parte a programului de promovare a Bisericii Romano-Catolice, precum şi un nou website (www.pope2you.net), lansat oficial duminică.

În prima zi de prezenţă online, noul portal Pope2you a reuşit să adune nu mai puţin de 45.000 de vizitatori unici, care au „răsfoit“ peste 500.000 de pagini, în timp ce nou cont Facebook al papei a fost vizitat de aproximativ 10.000 de ori, potrivit oficialilor de la Vatican.

Potrivit arhiepiscopului Claudio Celli, şeful Consiliului Pontifical pentru Comunicare Socială de la Vatican, noul portal găzduieşte şi o aplicaţie pentru iPhone şi iPod Touch, care oferă utilizatorilor posibilitatea de a urmări ştiri în format video şi audio despre călătoriile şi discursurile Papei, precum şi despre evenimente organizate de Biserica Catolică, peste tot în lume.

„Papa Benedict al XVI-lea ne invită să promovăm cultura dialogului, a respectului şi a prieteniei, în special printre cei tineri. Credem că acest consiliu pontifical trebuie să se folosească de avantajele tehnologiei, pentru a promova noi relaţii în toată lumea“, a declarat Celli.

Vaticanul a creat, la începutul acestui an, şi un canal pe Youtube, ca parte a eforturilor de a-şi spori prezenta în spaţiul virtual. Potrivit purtătorului de cuvânt al Vaticanului, părintele Federico Lombardi, prezenţa în spaţiul virtual a fost inspirată din modul de folosire a Internetului de staff-ul de campanie a preşedintelui american Barack Obama.

Tags: papa  benedict  facebook  
4613 vizite
Distribuie pe