Locale Altele
Vineri, 26 Iulie 2024
Vin, 26 Iul 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Peste 858 milioane euro avem la dispoziţie prin POR 2014 - 2020
Florin Răchitan  - Miercuri, 13 Aprilie 2016

La Centrul Tehnologic din Satu Mare a avut loc miercuri lansarea celor cinci ghiduri de finanţare aferente Programului Operaţional Regional (POR) din noul ciclu financiar european 2014 – 2020.

La eveniment au participat numeroşi specialişti, experţi în realizarea proiectelor europene reprezentând diferite instituţii sau firme, dar şi primari din judeţ, interesaţi de atragerea fondurilor europene, în special din regiunea Oaş-Ugocea (Turţ, Livada, Turulung etc.).

În deschiderea evenimentului, viceprimarul municipiului Satu Mare, Radu Roca, le-a prezentat oaspeţilor recent reabilitata clădire a Centrului Tehnologic, de Inovare şi Afaceri, invitându-i să profite de oportunităţile oferite de această instituţie şi a vorbit despre proiectele pregătite de Primăria Satu Mare şi pentru care se speră obţinerea unor finanţări în cadrul POR 2014 – 2020.

Apoi, directorul executiv responsabil cu implementarea POR în cadrul Agenţiei de Dezvoltare Regională Cluj, Călin Măgurean, a prezentat cele cinci ghiduri de finanţare ce se referă la drumuri judeţene, eficienţă energetică pentru clădiri rezidenţiale, patrimoniu cultural, revitalizarea oraşelor şi infrastructurii de turism.

El i-a încurajat pe cei prezenţi să întocmească proiecte cât mai multe, deoarece fondurile europene pe care le are acum la dispoziţie Regiunea de Nord-Vest sunt substanţial mai mari, peste 858 milioane euro, faţă de ciclul financiar anterior, când am avut la dispoziţie doar aproximativ 500 milioane de euro.


Detalii despre POR 2014 – 2020 şi oportunităţile de finanţare se găsesc pe site-ul Agenţiei de Dezvoltare Regională Cluj. 

Tags: por  fonduri  europene  
1784 vizite
Distribuie pe