Locale Altele
Sambata, 20 Iulie 2024
Sam, 20 Iul 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Grădina Romei va redeveni oaza de verdeaţă a sătmărenilor
Leontina Volosciuc  - Marti, 2 Septembrie 2008

Clădirea din Grădina Romei care adăpostea cândva baia comunală se va transforma într-un modern centru regional de monitorizare a calităţii aerului. Proiectul va fi realizat de către primărie şi Agenţia pentru Protecţia Mediului Satu Mare.

Primarul Iuliu Ileys a precizat astăzi într-o conferinţă de presă că valoarea lucrărilor de reabilitare a clădirii se ridică la 20 miliarde lei vechi, 85 % sunt bani proveniţi de la UE prin programul transfrontalier România-Ucraina, iar restul de la primărie. Firma care se va ocupa de lucrări este una din Satu Mare, specializată în lucrări arhitecturale şi care a reabilitat şi Turnul Pompierilor.

Nici lacul din grădină nu a fost uitat. Şi aici se vor efectua lucrări de modernizare, canalizare şi un sistem de pompare a apei, pentru ca mizeria care se adună să poată fi îndepărtată.

De asemenea, cei mici vor avea motive de bucurie din această toamnă. Vechiul trenuleţ care zace ruginit în grădină va dispărea şi îi va lua locul un trenuleţ nou, pe roţi, cu care cei mici se vor putea deplasa şi în centrul oraşului, nu doar în parc.

10641 vizite
Distribuie pe