Locale Altele
Marti, 18 Iunie 2019
Marti, 18 Iun 2019
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Campanie de vaccinare împotriva poliomelitei şi tetanosului
Leontina Volosciuc  - Luni, 27 Aprilie 2009

Autoritatea de Sănătate Publică Satu Mare începe marţi o campanie de imunizare a copiilor de până la 7 ani din nouă localităţi din judeţ, copii care nu au fost vaccinaţi anul trecut împotriva poliomelitei şi tetanosului.

 

Pentru această acţiune, care se va desfăşura până joi, 30 aprilie, după care campania va fi reluată săptămâna viitoare, au fost solicitate şi aprobate de la Ministerul Sănătăţii 500 de doze de vaccin polio oral şi diftero-tetanic.

 

Conducerea Autorităţii de Sănătate Publică anunţă părinţii care nu şi-au imunizat copiii împotriva acestor boli că acesta vaccinuri sunt gratuite. Cele nouă localităţi unde se va desfăşura acţiunea de vaccinare a copiilor sunt Socond, Stâna, Tarna Mare, Bocicău, Turulung, Ardud, Mădăras, Sătmărel şi Sărăuad. 

 

Doctoriţa Dorina Dragoş-Guran a prezentat şi alte tipuri de vaccinuri împotriva unor microbi, ale căror costuri nu sunt suportate de către Ministerul Sănătăţii, dar care sunt recomandate pentru imunizare. Astfel, contra cost, copii se pot vaccina împotriva hemovirusului de tip B, care provoacă infecţii severe precum meningite, laringo-traheite, bronşiolite şi pneumonii.

 

O altă imunizare este cea împotriva rotavirusului care provoacă boală diareică acută la sugari, microb frecvent depistat prin examenele bacteorologice. La Satu Mare, din 110 probe de  laborator, 30 au fost pozitive la acest virus. 

Tags: vaccin  poliomelita  tetanos  
1043 vizite
Distribuie pe