Locale Altele
Joi, 19 Iulie 2018
Joi, 19 Iul 2018
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Câini pentru terapie
Sergiu Lenghel  - Joi, 1 Iulie 2010

Terapie cu animale pentru copiii cu disabilităţi din judeţul Satu Mare. Un proiect cu finanţare europeană în valoare de 5.500 euro se va derula începând din această săptămână, timp de şase luni.

În cadrul unei conferinţe de presă desfăşurată la baza de dresaj canin Alpha K-9 de lângă ştrand, conducerea Asociaţiei "Angel Dog" Satu Mare au oferit explicaţii legate de acest subiect, judeţul nostru fiind singurul din ţară care a câştigat un proiect european pentru terapia cu animale.

Preşedintele Szabo Zoltan, vicepreşedintele Toth Edvard, antrenorul de dresaj canin Nagy Lehel şi antrenoarea voluntarilor care vor participa la acest program, Reha Melinda, au fost prezenţi joi la întâlnirea cu mass-media locală.

Din cele 123 de proiecte depuse din toată ţara, au fost admise primele 30, printre care şi cel depus de asociaţia sătmăreană. Grupul-ţintă al proiectul intitulat "Împreună pentru tineri" sunt copiii cu disabilităţi din Casa de Tip Familial "Maria", Asociaţia "Sfântul Benedict" pentru autişti şi Asociaţia "Werdnig Hoffman" din Carei, unde va avea loc vineri prima şedinţă de terapie cu animale.

Cei opt voluntari participă la acest program cu şase câini din rasele Vijla Maghiară, Labrador, Husky sau Ciobănesc german. Săptămânal vor avea loc două şedinţe de terapie cu câini, realizate în aceste centre, dar şi în aer liber, sub supravegherea psihopedagogilor.


Voluntarii Asociaţiei "Angel Dog" vor interacţiona cu copiii prin intermediul câinilor care îşi ascultă stăpânii. Cea mai tânără voluntară, Boer Blanka, în vârstă de 13 ani, a făcut o demonstraţie cu un câine din rasa Vijla Maghiară, dovedind că patrupedul poate fi folosit pentru buna-dispoziţie a celor mici.

La ora actuală, terapia cu animale nu este încă reglementată la noi în ţară, însă câinii care participă la terapie au fost dresaţi timp de doi ani pentru a socializa cât mai bine cu oamenii, având deja şi un atestat pentru terapie.

3330 vizite
Distribuie pe

Asociația Stea organizează și anul acesta Festivalul Voluntariatului la Satu Mare
Marti, 17 Iulie 2018
Asociația Stea în parteneriat cu Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Satu Mare și cu sprijinul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Satu Mare continuă tradiția...   continuare

Concurs cu premii pentru desemnarea celor mai frumoase grădini stradale din Satu Mare
Luni, 16 Iulie 2018
Grupul de ecologiști voluntari Zöld Szatmár - Sătmarul Verde dă startul unui concurs de frumusețe.   continuare

Avocatul Poporului oferă din nou audiențe la Satu Mare
Vineri, 13 Iulie 2018
Miercuri, 18 iulie 2018, de la ora 10.30, în sala mică de şedinţe a Palatului Administrativ se vor desfăşura audienţele lunare organizate de către reprezentanţii Biroului Teritorial Oradea al instituţiei Avocatul Poporului.   continuare

Ministerul Tineretului organizează tabere gratuite pentru copiii din regiunile afectate de inundații
Joi, 12 Iulie 2018
În ședința de joi a Executivului s-a aprobat memorandumul prin care Ministerul Tineretului și Sportului contribuie la măsurile necesare...   continuare

Tabara de recuperare pentru copiii Raza Speranței
Miercuri, 11 Iulie 2018
Fundația Hans Lindner, prin programul Raza Speranței în parteneriat cu Fundația Kosztyu Ádám din Ungaria a oferit şi în acest an...   continuare