Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Încă un transport de alimente pentru sinistrații din Botoșani
Ioana Gavrău  - Marti, 17 August 2010
Sătmărenii s-au dovedit a fi solodari cu sinistrații din Moldova. Nu mai puțin de șapte tone de alimente de bază au fost colectate de la 11 primării din județ, cel de-al doilea camion cu produse alimentare pornind spre Moldova marți după-amiază.

Locuitorii din Vama, Tășnad, Pomi, Gherța Mică, Tuturung, Livada, Pișcolt, Halmeu și Turț au donat, în numai câteva săptămâni, tone de alimente, care urmează să ajungă în casele sinistrațiilor din Moldova.

Marți, jandarmii au umplut alimentele într-un camion, transportul fiind asigurat de societatea Sam Mills din Botiz.

„Cetăţenii judeţului Satu Mare, prin intermediul primăriilor, au donat pentru semenii lor greu încercaţi de furia apelor alimente constând în conserve, ulei zahăr,orez, făină, paste făinoase. Au mai fost donate bături răcoritoare, apă minerală şi plată, dar şi dulciuri. Acestea au fost depozitate la sediul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Satu Mare“, a spus Camellia Lucuț, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Satu Mare.

Acțiunea continuă

Prefectura Satu Mare continuă acțiunea de strângere de alimente, în același scop. „Am luat legătura cu reprezentanții Prefecturii Botoșani, care se ocupă strict de direcționarea acestor ajutoare către sinistrați. De data aceasta am pus accent pe alimente, iar odată ajunse acolo, acestea vor fi distribuite către cine trebuie“, a spus Mircea Ciocan, consilier al Afacerilor Europene din cadrul Prefecturii Satu Mare. 

Jandarmii sătmăreni au fost cei care au ajutat la încărcarea alimentelor. „Am avut noroc cu jandarmii sătmăreni, care din solidaritate ne-au ajutat să încărcăm produsele alimentare, cu toate că nu erau nevoiți să o facă“, a mai spus Mircea Ciocan.

Primul camion cu produse alimentare a fost trimis în luna iulie, când tot jandarmii și Prefectura s-au ocupat de colectare.

2113 vizite
Distribuie pe