Locale Altele
Joi, 16 Septembrie 2021
Joi, 16 Sept 2021
Secţia de Pediatrie din Tăşnad, reabilitată și dată în folosință
Consiliul Județean Satu Mare  - Joi, 22 Ianuarie 2015

Consiliul Județean Satu Mare, împreună cu Spitalul Județean de Urgență continuă seria lucrărilor de reamenajare și modernizare a secțiilor și compartimentelor aparținătoare acestei unități sanitare. Până în momentul de față, 80% din spațiile aflate în structura SJU au beneficiat de investiții masive, fiind aduse, în urma lucrărilor efectuate, la standard europene.

În acest an, Consiliul Județean și Spitalul Județean de Urgență își propun să finalizeze acțiunea demarată în anul 2012, astfel încat toate spațiile destinate acordării de asistență medicală să fie reabilitate.

Prima secție reabilitată și dată în folosință în acest an este cea de Pediatrie din orașul Tășnad. La eveniment au participat Adrian Ştef, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, vicepreşedinţii Mircea Govor şi Rudof Riedl, Werner Kessler, reprezentant al Fundația „Prieteni şi susţinători ai proiectelor sociale în Tăşnad/România e.V”, primarul oraşului Taşnad, Vasile Mitraşca, şi managerul Spitalului Judeţean, Erica Venemozer.

Contractul de lucrări a fost încheiat pentru o valoare de 964.745,84 lei inclusiv TVA, cu SC. Romtehnic Construct, întreaga finanțare fiind asigurată de Consiliul Județean Satu Mare. 

Cu sprijinul nemijlocit al lui Werner Kessler din Koblenz (Germania), cel care a înființat fundația „Prieteni şi susţinători ai proiectelor sociale în Tăşnad/România e.V”, au fost dotate toate spațiile cu mobilierul adecvat și aparatura necesară bunei desfășurări a activităților medicale, paturi pentru copii, defribilator, EKG, sterilizatoare, mașini de spălat rufe și vase, lenjerie, tetine, biberoane etc.

„Cu această ocazie aş dori să-i mulţumesc personal domnului Werner Kessler pentru sprijinul şi interesul pe care îl manifestă faţă de judeţul nostru” - a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef.

Pe parcursul anului trecut, Werner  Kessler a mai venit la Tășnad cu o echipă de 18 voluntari, medici, asistenți medicali, electricieni, tâmplari etc. și au instalat mobilierul necesar în cabinete și saloane. Au construit o sală de fizioterapie și au amenjat o sală de psihoterapie. Bucătaria dietetică a fost dotată cu mobilier, vase inox, cuptor cu microunde, mașini de spălat vase, sterilizator biberoane etc.

Prin darea în folosință a noii secții de Pediatrie din Tășnad, copiii din localitățile apropiate vor beneficia de condiții optime de cazare și de îngrijiri medicale de calitate. Asistența medicală este asigurată în cadrul secției care cuprinde 25 de paturi în 6 saloane, sală de joacă, sală de terapie, cabinete medici, cabinet asistente, sală de tratamente, bucătărie dietetică, grupuri sanitare.

1897 vizite
Distribuie pe