Locale Altele
Duminica, 3 Martie 2024
Dum, 3 Mar 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Copii sătmăreni în tabăra de reabilitare din Sárospatak-Ungaria
Fundația Hans Lindner  - Marti, 26 Iulie 2016

Fundaţia Hans Lindner facilitează accesul la momente odihnitoare şi de reabilitare în fiecare an pentru copiii cu boli maligne din Programul Raza Speranţei.

În luna iulie a avut loc Tabăra Aventurilor la Sarospatak / Ungaria, gratuită din toate punctele de vedere, dedicată acestor copii şi familiilor lor, în organizarea căreia există o colaborare fructuoasă, de lungă durată, cu Fundaţia KELL din Ungaria.

Anul acesta numărul participanţilor a depăşit 130, majoritatea lor fiind copiii cu nevoi speciale, printre care 7 copii cu boli maligne din Programul Raza Speranţei. Toţi copiii au fost insoţiţi de fraţi şi părinţi, dar şi de mulţi voluntari.

Tabăra, aflată la cea de-a IX-a ediţie, a devenit de-a lungul anilor una internaţională, având participanţi din Ungaria, Ucraina şi România. Copiii s-au relaxat după tratamentele istovitoare, au avut ocazia să se joace, să lege prietenii, iar părinţii s-au implicat şi ei activ în realizarea programelor, au putut schimba experienţe referitoare la boli şi tratamentele acestora.

Programele oferite copiilor în cursul săptămînii au fost diverse şi distractive, începând cu festivitate de deschidere interactivă, urmată apoi de „Petrecerea Micu” cu muzică şi voie bună.

Au mai avut loc două excursii aventuroase, la prima participanţii au fost îmbarcaţi într-o maşină reală de transportat prizonieri, ei fiind duşi apoi la Muzeul-Penitenciar din Satoraljaujhely, urmată de o demonstraţie captivantă cu câini poliţişti. A doua excursie a oferit o zi de neuitat în Parcul de Aventură Zemplen.


Pe toată perioada taberei au stat la dispoziţia copiilor atelierele de lucru manual: sculptură textilă, lucru manual, pictură pe porţelan, dar şi piscina cu apă termală din incinta taberei, ei putându-se scălda atunci când au vrut.

În ultima zi, la festivitatea de închidere, a cântat trupa de muzică rock “37”,  unde copiii s-au distrat şi au primit cadouri surprize. Tabăra a durat doar o săptămână, însă organizatorii sunt încrezători în faptul că atât copiii, cât şi adulţii s-au putut detașa de  problemele zilnice de acasă și s-au bucurat de clipe de neuitat.

Organizatorii mulţumesc şi pe această cale celor care au contribuit la succesul taberelor, oferind mare parte din alimentele necesare, cu o deosebită consideraţie domnilor Fastus Ştefan, Sipos István, Camil Burian, Feher Zoltán, Vincze Enikő, Márton Zsolt, Schramko Zsolt, Huszti Gyula, Hutton Richard, Korodi Ferenc, Iuliu Foller, Derşidan Gheorghe, Asztalnok Levente, Sebők Zsolt, Nagy Kasza Márta, dar şi tuturor celor care au redirecţionat anul acesta cei 2%  din impozitul pe venit  Fundației Hans Lindner. Ei sunt într-adevăr părtaşi la menţinerea vie a speranţei!

Tags: tabara  reabilitare  sarospatak  hans lindner  
2070 vizite
Distribuie pe