Locale Altele
Vineri, 26 Aprilie 2024
Vin, 26 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Veselie şi scandal, la Vaca
Florin Pop  - Vineri, 26 August 2016

În spiritul “Citizen’s Journalism”, foarte la modă de când cu Facebookul, publicăm și noi o postare a unui hoaver de-al nostru, vechi coleg de breaslă, că dacă tot e material scris, măcar să fie scris bine!

La un colţ de stradă situat între Gară şi Centrul Vechi se consumă, zi de zi şi noapte de noapte, scene de nedescris. Certuri şi bătăi în plină stradă, cerşetorie şi exploatare de minori, racolare de clienţi şi prostituţie pe faţă, toate astea se regăsesc într-un perimetru restrâns, la Vaca. Un loc cunoscut deopotrivă de trecătorii ocazionali şi taximetrişti, dar şi de jandarmi şi poliţişti, care mai trec uneori prin zonă.

Situaţia este însă de nesuportat pentru sute de locatari de pe străzile Traian şi Corvinilor, oameni de toate vârstele care trebuie să suporte fărădelegile comise în preajma lor. Ziua mai trece câte-un echipaj de Poliţie (vezi prima imagine), care vine, vede şi pleacă. Noaptea este rândul celor de Jandamerie, dar rezultatul este acelaşi. Întrebări şi răspunsuri, procese verbale de contravenţie întocmite, dar neplătite, după care totul poate reîncepe.

Dacă pe timpul zilei pipiţele colorate de la colţ îşi racolează clienţii şi îi duc în cocioaba îngrădită dintr-o curte interioară (vezi imaginea a doua), noaptea scenele de amor se petrec direct în natură, printre maşinile parcate în curţile din apropiere sau la fosta centrală termică.

Locul cu pricina, că imobil nu-i putem spune, are doar câteva cămăruţe, fără apă şi canalizare şi cu WC-ul în curte. De câţiva ani a fost îngrădit de noul proprietar de pe Corvinilor 26 şi astfel are ieşire în curtea din vecini, respectiv pe Traian 2. În consecinţă, sutele de proprietari de apartamente din jurul cuibuşoului de nebunii au ajuns la capătul răbdării.

Mai dureros este că la doar câţiva metri se află o grădiniţă cu intrare de pe Lucaciu, iar copiii care se joacă în curtea îngrijită sunt în pericol de îmbolnăvire. Părerea unanimă este că astfel de locuri ar trebui efectiv rase de pe harta oraşului, iar pe cei câţiva metri pătraţi s-ar putea amenaja cu succes un loc de joacă pentru copii. Cam atât am avut de transmis, aşteptăm administraţia...

Tags: vaca  scandal  prostituate  
2758 vizite
Distribuie pe