Locale Altele
Vineri, 26 Aprilie 2024
Vin, 26 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Campanie de sprijinire a copiilor preșcolari din medii defavorizate din județul Satu Mare ca să poată fi educați
Crucea Roșie   - Luni, 15 Iunie 2020

Nicio perioadă nu va conta mai mult în viaţă ca primii ani și nimic nu este mai greu de recuperate decât pierderile suferite de copiii care nu au acces la educație timpurie! De aceea și în vreme de criză, educația a continuat online pentru majoritateacopiilor. Nu și pentru cei săraci! Vă închipuiți de ce? Pentru că în familiile lor nu există calculatoare, tablete, smartphonurietc. Cei mai mulți n-au nici măcar o cutie de creioane, o carte sau un joc!

Educatoarele sătmărene,membre ale Asociației „SENS” din Satu Mare înțeleg gravitatea situației și s-au mobilizat.

Au aflat că 1327 de copii au nevoie de resurse minime pentru educație, 923 au nevoie de produse de igienă și 928 de produse alimentare.

S-au mobilizat și au pregătit cu sprijinul Asociației OvidiuRO 500 de pachete cu: creioane colorate, foarfece, plastilină, acuarele, pensule, foi de desen, lipici, hârtie, cărți de povești, cărți de colorat, jocuri educaționale, carioca și numeroase fișe cu sarcinii de lucru pentru acasă.

NOI, „CRUCEA ROȘIE SATU MARE”și ASOCIAȚIA „CARITAS” SATU MARE, ne-am alăturat campaniei oferind produse de igienă și alimente.

Au mai rămas 827 de copii care așteaptă!

Contribuie și tu dacă crezi că toți copiii au dreptul la educație!

Poți dona în contul RO78RNCB0221043045800001 deschis la BCR Satu Mare.

Sau poți pregăti pachete cu resurse de educație: creioane colorate, foarfece, plastilină; acuarelă, pensule, foi de desen lipici , hârtie colorată, hârtie creponată, cărți de povești, cărți de colorat, jocuri educaționale, carioci;

 Pachete cu produse alimentare (neperisabile):zahăr, ulei, orez, fasole, făină de grâu, făină de porumb, biscuiti, conserve;

Pachet resurse pentru igienă:săpun solid, dezinfectant, șervețele, dezinfectante, detergent.

Pachetele pot fi depuse la sediul ”CruciiRosii”Satu Mare,str.Vlad Țepeș,nr.3 de luni pânăvineri între orele 10–14,telefon 0261770244.

Această criză poate fi pentru noi o oportunitate importantă de a înțelege că putem și trebuie să îi sprijinim pe copiii vulnerabili, oferindu-le oportunități de educație, găsind resurse și modalități de a-i educa.

1591 vizite
Distribuie pe