Locale Altele
Duminica, 5 Mai 2024
Dum, 5 Mai 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Un nou val de disponibilizări în februarie
Sergiu Lenghel  - Marti, 2 Februarie 2010

După ce luna trecută, peste 300 de sătmăreni şi-au pierdut locul de muncă, fiind disponibilizaţi de unele firme pe fondului crizei economice, în luna februarie alte 140 de persoane vor rămâne fără job.

Trei firme au anunţat Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă că vor disponibiliza personal în cursul acestei luni.

 

Cei mai afectaţi vor fi angajaţii societăţii Italian Style Company SRL, situată pe drumul Botizului, ce are ca obiect de activitate fabricarea de încălţăminte. Toţi cei 94 de salariaţi din cadrul firmei vor fi disponibilizaţi şi cel mai probabil aceştia vor intra direct în şomaj.

 

Societatea Bastarelli Ren SRL, cu sediul în municipiul Carei, va rămâne doar cu doi angajaţi, după ce va renunţa la 28 din cei 30 de salariaţi. Şi firma Comcereal SA din Satu Mare urmează să facă disponibilizări de personal până la sfârşitul acestei luni. Din cei 61 de angajaţi, un număr de 18 sătmăreni vor trebui să-şi caute un alt loc de muncă.

 

Numărul mare de disponibilizări de la o lună la alta creşte rata şomajului, care tinde să depăşească la nivel de judeţ procentul de 6,5%.

Tags: disponibilizari  someri  criza  
2762 vizite
Distribuie pe