Locale Altele
Sambata, 20 Iulie 2024
Sam, 20 Iul 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateViaţă sănătoasăSfatul mediculuiDietaLifestyleGalerie FotoParty Foto
Sexul este benefic după un atac de cord
Gândul  - Luni, 29 Septembrie 2008

Specialiştii britanici de la Fundaţia Bolilor Cardiologice recomandă persoanelor care au suferit un atac de cord să nu renunţe la a face dragoste cu partenerul, pentru că această activitate nu le poate dăuna, ba mai mult, ajută la o mai bună recuperare.

Intensitatea cu care se încordează muşchii în timpul actului sexual nu are cum să le dăuneze, susţin medicii. Specialiştii consideră, totodată, că persoanele cardiace care au permis de conducere nu trebuie să renunţe la acest aspect pentru că nervii creaţi în trafic nu le poate agrava starea. Pentru un om care a suferit un infarct sunt benefice şi exerciţiile fizice. Pentru început sunt suficiente plimbările prin parc, pentru ca, mai apoi, la o lună de la infarct, să încerce să facă, timp de o jumătate de oră, tot felul de exerciţii fizice, chiar în propria casă, susţin medicii.

Cardiologii britanici precizează că mersul la serviciu nu ar trebui să reprezinte un motiv de stres, pentru că interacţiunea cu colegii duce la recuperare. De asemenea, medicii afirmă că bucuriile intense nu ar putea agrava starea persoanelor care au suferit un atac de cord, pentru că acestea fac parte din viaţă, iar palpitaţiile mai puternice nu ar trebui să ridice nici un fel de semn de întrebare. Specialiştii recomadă şi câteva guri de alcool, dar cu menţiunea să nu se depăşească limita.

Tenisul de masă şi înotul întăresc inima

Cardiologii români susţin că după un infarct stilul de viaţă trebuie schimbat. Astfel, bolnavii trebuie să facă mişcare şi sport, ritmul acestora depinzând de gravitatea afecţiunii. „Aproape în toate cazurile, viaţa sexuală poate fi reluată în mod normal, cu interdicţie la Viagra, bineînţeles. Totodată, pacienţii pot juca volei, tenis de masă, pot practica înotul şi plimbările în ritm accelerat, de regulă câte 4-5 zile pe săptămână. Mişcarea este foarte bună, deoarece muşchii consumă substanţe agresive pentru vase”, consideră prof. dr. Mircea Cinteză. Toate aceste lucruri trebuie făcute în urma discuţiei cu medicul cardiolog şi chiar medicul de familie, cu care pacientul trebuie să ţină legătura foarte strâns.

„Factorii de risc care pot duce la un infarct sunt tensiune arterială crescută, colesterolul ridicat, diabetul, stresul, obezitatea şi lipsa mişcării. După un infarct, pacientul e predispus să mai facă şi alte accidente vasculare, tocmai de aceea trebuie să se apere de o recidivă. Iar primul pas în tratament este obţinerea unor valori normale ale tensiunii arteriale, ale zahărului din sânge şi ale colesterolului”, spune prof. dr. Mircea Cinteză. Acesta avertizează că în România avem peste două milioane de hipertensivi şi că suntem pe primul loc în Uniunea Europeană la numărul infarcturilor.

Tags: sex  benefic  atac cord  
7684 vizite
Distribuie pe