Locale Altele
Marti, 30 Aprilie 2024
Marti, 30 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Final de proiect „Interferenţe culturale” al Organizaţiei Caritas
Florin Răchitan  - Marti, 18 August 2009

Responsabilul de proiect Gabriela Racz şi coordonatorul de programe Fenyes Hajnalka au prezentat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, rezultatele proiectului „Interferenţe culturale” pentru tineri cu dizabilităţi.

 

Proiectul a fost derulat timp de un an de zile în parteneriat cu Centrul de îngrijire şi asistenţă socială din Kisleta - Ungaria, beneficiarii fiind un număr de 112 tineri cu dizabilităţi din cele două judeţe învecinate, Satu Mare, respectiv Szabolcs-Szatmar-Bereg.

 

Aceştia au participat la tabere de creaţie la muzeele în aer liber de la Negreşti-Oaş şi Nyiregyhaza-Sosto, precum şi la Casa Perla de la Homorodu de Jos, învăţând pictura, modelarea în lut şi pregătind spectacole de muzică şi dans, pe care le-au şi prezentat în cadrul unei seri artistice la Teatrul de Nord.

 

Aşa cum au precizat responsabilii din cadrul Organizaţiei Caritas, acest proiect finanţat din fonduri PHARE a fost benefic pentru tinerii cu dizabilităţi, care de obicei au prea puţine şanse de a-şi petrece timpul împreună, într-un grup multinaţional, realizând lucruri de care să fie mândri.

Tags: caritas  proiect  final  
1898 vizite
Distribuie pe