Locale Altele
Miercuri, 1 Mai 2024
Mie, 1 Mai 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Boschi, primul câine salvat de Asociația „Free Life“
Ioana Gavrău  - Duminica, 22 August 2010

A fost lovit de o mașină si lăsat pe marginea drumului aproape fără suflare. O sătmăreancă din localitatea Doba a sunat imediat după ce a zărit câinele la Asociația pentru protecția animalelor din Satu Mare, care i-a oferit ajutorul necesar. După câteva zile de tratament, patrupedul dă semne de revenire și va reprezenta asociația în programele pe care urmează să le desfășoare.

Boschi, așa cum îi spune doctorul veterinar care are grijă de el, este de rasă metis teckel și a fost lovit de o mașină, duminică după-amiaza, în localitatea Doba.

„O tânără ne-a sunat, cerându-ne ajutorul. Ne-am dus imediat după patruped, iar la fața locului am observat că abia mai mișca“, a spus Letiția Simu, președintele Asociației pentru protecția animalelor „Free Life“.

Chiar dacă era duminică, zi de odihnă, medicul veterinar, Ștefania Sereș, a răspuns de urgență apelului Asociației. „Am venit să văd care este situația cu acest câine. A fost lovit de o mașină, iar starea lui de sănătate impunea un tratament imediat“, a spus medicul veterinar Ștefania Sereș.

Fractură de bazin

Patrupedul a primit de îndată un tratament cu analgezice, iar rănile i-au fost curățate. „M-am ocupat și de larvele de muște, care au intrat foarte adânc în carnea lui Boschi. În urma radiologiei efectuate, am observat că are fractură de bazin,  fără deplasare majoră. După ce m-am consultat cu mai mulți specialiști din Satu Mare și Cluj Napoca, am decis să nu-l supunem unei intervenții chirurgicale“, a mai spus Ștefania Sereș.

Sub tratament

Pentru a-și reveni complet, Boschi are revoie de aproape șapte săptămâni, sub observație medicală.

„Îi dau zilnic injecții pentru vitaminizare, plus tratamentul medicamentos necesar. În aproaximativ șapte săptămâni va fi bine. Deja este mult mai vioi“, a mai spus Ștefania Sereș.

Adoptat de Asociație

Fiind și primul caz de salvare a unui câine comunitar, Asociația „Free Life“ vrea să-l și adopte și chiar să-l folosească în viitoarele campanii de promovare a sterilizării câinilor.

„Este primul nostru caz de acest gen și sincer mă bucur că sătmărenii conștientizează gravitatea lucrurilor. Acest câine îl vom folosi în toate campaniile noastre și sper că așa vom da un exemplu tuturor cetățenilor“, a mai spus președintele Asociației „Free Life“.

Până la ora actuală, nu mai puțin de 20 de câini au fost adoptați prin intermediul Asociației ”Free Life”,, care numără peste 300 de voluntari.

2217 vizite
Distribuie pe