Locale Altele
Vineri, 26 Iulie 2024
Vin, 26 Iul 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateViaţă sănătoasăSfatul mediculuiDietaLifestyleGalerie FotoParty Foto
O mie de oameni se îmbolnăvesc de diabet în fiecare an în județul Satu Mare
Veronica Bretan  - Miercuri, 14 Noiembrie 2018

Sătmărenii au beneficiat astăzi de măsurarea gratuită a glicemiei, în cadrul acțiunii organizate anual de Spitalul Județean de Urgență Satu Mare, cu sprijinul partenerilor Catena – Farmacia inimii și Club Lions, cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului Zaharat.



Evenimentul care a avut loc la Casa de Cultură a Sindicatelor a avut scopul de a depista această boală și de a preveni morbiditatea și mortalitatea din cauze cardiovasculare.

Conform șefului secției de Diabet Zaharat, Nutriție și Boli metabolice din cadrul Spitalului Județean de Urgență Satu Mare, Szilagyi Iosif, la nivelul județului Satu Mare sunt aproximativ 22.000 de bolnavi de diabet, iar anual sunt diagnosticate în jur de 1.000 de persoane.



Acest eveniment dedicat Zilei Mondiale a Diabetului se desfășoară începând cu 1999. „Această campanie am început-o în anul 1999, după înființarea prin ordin de ministru a Centrului de Diabet. Prima acțiune s-a desfășurat în holul Centrului de Diagnostic și Tratament Satu Mare (Policlinica Veche din Satu Mare). În anii următori activitatea s-a repetat cu regularitate și se desfășoară în holul Casei de Cultură a Sindicatelor din Satu Mare. Popularitatea acțiunii noastre a crescut în așa măsură, încât în anul 2003, Satu Mare a devenit gazda celui de-al treilea Congres al Federației Române de Diabet și Nutriție, eveniment de mare amploare cu participare națională.”, a declarat doctorul Szilagyi Iosif.

Tags: diabet  masurare  glicemie  
2363 vizite
Distribuie pe